Krem kocke sa urmama i čokoladom
- kora:
- 5 belanca
- 125 g šećera
- 100 g oraha ( mlevenih i seckanih, zbirno)
- 130 g seckanih urmi
- 2 kašike brašna
-fil I+II:
- kesica pudinga sa ukusom čokolade
- 300 ml mleka
- štangla čokolade za kuvanje
- 6 kašika šećera
- 250 ml slatke pavlake
- 2 veće štangle čokoladnih napolitanki
- 4 urme
Postupak
Belanca umutiti u čvrst sneg a zatim postepeno dodati šećer uz neprestano mućenje. Kad masa postane sjajna i glatka dodati orahe, urme i brašno pa kašikom lagano umešati sastojke u masu. Pleh prečnika 26 cm obložiti pek-papirom i masu rasporediti ravnomerno. Peći u zagrejanoj rerni na 180C oko 15-20 minuta.
Fil I: Od pripremljnih 300 ml hladnog mleka odvojiti 50 ml. U prašak za puding umešati 6 kašika šećera i 50 ml mleka. Preostalo mleko staviti da provri a zatim dodati rastvorenu masu za puding i kuvati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre i dodati štanglu čokolade. Mešati dok se ne otopi. Ukuvanu masu ostaviti da se potpuno ohladi.
Umutiti mikserom dobro ohlađenu slatku pavlaku. 2/3 umućene pavlake umešati u ohlađeni krem.
Fil II: U preostalu umućenu slatku pavlaku dodati seckane urme i jednu rendanu čokoladnu napolitanku.
Preko ohlađene kore naneti čokoladni fil a preko njega premazati drugi fil. Preostalu čokoladnu napolitanku krupno narendati preko belog fila. Ostaviti da se ohladi i malo stegne pre služenja.
Коментари
Постави коментар