среда, 19. јул 2017.

Letnji lahor



Sastojci:

  • plazma keks (16 komada)
  • 120 g mlevenog plazma keksa 
  • 1 kesice šlag krema sa ukusom vanile 
  • 80 g šećera u prahu
  • 60 ml mleka
  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 g kisele pavlake
  • 80 g oreo keksa
  • 300 g voća (letnji miks)
  • 1 kesica šlaga za dekoraciju
  • mleko za umakanje plazme i za mućenje šlaga
Postupak: 
U dublji sud sipati hladnu slatku pavlaku, kesicu šlaga (oko 60 g), šećer u prahu i 60 ml hladnog mleka. Sve zajedno mutiti mikserom dok masa ne postane čvrsta. Dobijeni fil podeliti na 2 jednaka dela. U jedan deo dodati mlevenu plazmu a u drugi mleveni oreo keks i sve lepo sjediniti kašikom. Cele komade plazma keksa umakati u mleko i poređati u dva reda na tacnu za serviranje. Preko keksa poređati polovinu oceđenog voća, a zatim preko premazati plazma filom. Preko fila naneti ostatak oceđenog voća pa premazati oreo filom. 
Šlag krem umutiti prema sadržaju sa kesice i premazati tortu. Dekorisati oreo keksom. 






Dok mešaju se ukusi i prelivaju se boje.....


P.S. Originalni recept, kojeg sam malčice izmenila, glasi ovako: 300g plazma keksa u komadu, 500 ml slatke pavlake, 120 g krem šlaga, 200 g kisele pavlake. 250 g mlevene plazme, 150 g šećera u prahu, 500 g mešavine višanja i crnih ribizli, 350 ml mleka, mleko za umakanje plazme. 
Po ovom receptu celokupna količina voća stavlja se preko plazma fila, nakon čega se filuje belim filom. 
Od ove količine dobije se TOOORTA sa tri reda plazma keksa u osnovi. 

2 коментара :

Pepito i tufne na mreži