Укупно приказа странице

Čokoladni brauni sa jagodama



Sastojci:

  • 2 jaja
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 100 g eurokrema
  • 125 g margarina
  • 200 g šećera
  • 200 g brašna
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kaška kakaoa
  • 2 kašike ulja
  • 250 g jagoda 
  • 2 kockice bele čokolade

Priprema:

Jagode iseckati na polovine ili na četvrtine, u zavisnosti od veličine same jagode, poređati na pleh, jednu do druge i staviti u zamrzivač.

100 g čokolade i 125 g margarina otopiti na laganoj vatri i ostaviti da se malo prohladi. Umutiti 2 jaja sa 200 g šećera, dodati vanilin šećer i kada masa postane penasta i čvrsta, lagano, uz neprestano mućenje, dodati otopljenu čokoladu. 200 g brašna pomešati sa 1 kašikom kakaoa i polako sipati u prethodno umućenu smesu uz lagano mešanje kašikom dok se smesa ne ujednači. Pleh prečnika 24 cm obložiti papirom za pečenje, malo premazati margarinom, sipati umućenu smesu i staviti da se peče u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 C nekih 20-30 minuta. Koru ostaviti da se dobro ohladi.

100 g čokolade otopiti sa 2 kašike vode i 2 kašike ulja. Dodati 100 g eurokrema i sve sjediniti u glatku masu. Zamrznute jagode rasporediti preko kore. Kašikom, lagano u mlazevima, nanositi otopljenu glazuru preko jagoda. Glazura se vrlo brzo steže oko zaleđenih jagoda, popunjava praznine između njih  i postaje valovita, kakva i treba da ostane.

Kockice bele čokolade staviti u kesu za zamrzivač. Ugao u kome su kockice spustiti u vodu koja vri na šporetu. Kada se čokolada popuni otopi u kesi, iglicom probuišiti rupu i praviti šare po potpuno ohlađenoj crnoj čokoladnoj glazuri.


Коментари

Постави коментар

Popularni postovi